GOFROWNICA – 42000 PKT


Gofrownica

Gofrownica MGO-20M marki MPM to solidne urządzenie dla fanów chrupiących i smacznych gofrów. Wspaniały pomysł na szybkie i smaczne desery każdego dnia! Wypróbuj przepis na gofry w wersji wytrawnej i odkryj nowe smaki. Wystarczy do ciasta dodać ulubione składniki typu posiekane pieczarki, zioła i przyprawy.

Gofrownica MGO-20M to gwarancja smaku i praktyczne rozwiązania. Możesz jednocześnie przygotować 2 gofry. Płyty pokryte nieprzywierającą powłoką bez trudu wyjąć gofry, a urządzenie jest łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Gofrownica MGO-20M komunikuje się za pomocą lampek kontrolnych. Czerwona informuje o podłączeniu do sieci, a zielona o osiągnięciu wymaganej temperatury do wypieku.

Gofrownica MGO-20M to urządzenie o wysokiej mocy 1000 W, która gwarantuje równomierne i dokładne opiekanie gofrów. Nie musisz martwić się o miejsce w kuchni na nowy sprzęt. Gofrownicę MGO-20M możesz przechowywać w pozycji pionowej, posiada też specjalne miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego.

FUNKCJE

  • obudowa ze stali nierdzewnej
  • do jednoczesnego przygotowania 2 gofrów
  • płyty pokryte nieprzywierającą powłoką
  • termostat automatycznie regulujący temperaturę
  • lampka kontrolna stanu pracy
  • lampka kontrolna podłączenia do sieci
  • miejsce na nawinięcie przewodu sieciowego
  • możliwość przechowywania w pozycji pionowej

PARAMETRY

  • zasilanie: 220-240V, 50/60Hz
  • moc: 1000 W

    PRZEPIS NA CHRUPIĄCE GOFRY

    Czas przygotowania: 20 minut
    Czas pieczenia: 24 minut
    Liczba porcji: 12 gofrów

    SKŁADNIKI

    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 3 średnie jajka
    • 1,5 szklanki mleka
    • 1/3 szklanki oleju
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 szczypta soli
    1. Oddziel białka od żółtek i umieść w osobnych miskach. Do żółtek wlej lekko ciepłe mleko, dodaj olej, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj dokładnie na gładkie ciasto.
    2. Do białek dodaj sól i ubijaj stopniowo zwiększając obroty miksera. Po ok. minucie dodaj cukier i ubijaj dalej na sztywną pianę.
    3. Do miski z ciastem dodawaj stopniowo po łyżce ubitej piany. Delikatnie mieszaj całość po każdej dodanej łyżce.
    4. Płytki gofrownicy wysmaruj olejem. Zamknij gofrownicę i nagrzej ją do maksymalnej mocy. Przy pomocy chochelki lub łyżki stołowej nakładaj porcje płytki. Zamknij gofrownicę.
    5. Przy mocy 1000 W gofry są gotowe po 5 minutach. Ważne, żeby nie otwierać urządzenia w trakcie pracy, ewentualnie dopiero po 3-4 minutach. Po pierwszej partii gofrów należy sprawdzić, czy są odpowiednio chrupkie i czas wypiekania kolejnych porcji dostosować do własnych potrzeb i piec tak samo długo.

    Gofry, które nie będą spożywane od razu po przygotowaniu należy umieścić na kratce z piekarnika, żeby zachowały chrupkość. Ulubione dodatki nakładać przed samym jedzeniem, żeby gofry nieniasiąkły owocami lub bitą śmietaną.

    Smacznego!